חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:14 זריחה: 6:05 י"ב בניסן התשפ"ד, 20/4/24
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

להשיב לעקורים את כבודם
חיים יהודיים


מאת: אליעזר שולמן
נושאים נוספים
שיחת השבוע 1127 - כל המדורים ברצף
מתוך החורבן באה הצמיחה
ספרים
"מפי עצמו" וברוח-הקודש
תשעה באב
קח את הקרן
פתרון משולש
הבית הנצחי
אמונה אמיתית
להשיב לעקורים את כבודם
ליל תשעה באב

שלוש שנים אחרי חורבן היישובים היהודיים בחבל עזה וגירוש עשרת-אלפים התושבים מבתיהם, מצבם של המגורשים עגום למדיי. רובם מתגוררים בקראווילות קטנות ועראיות, ובניית בתי הקבע עדיין לא נראית באופק. רבים מהם טרם הצליחו למצוא עבודה והם אוכלים את שארית כספי הפיצויים. קשה גם התחושה שהציבור הרחב חזר לשגרת חייו, בעוד הם נשארו עם החורבן ותוצאותיו.

רבים שכחו, אבל לא כולם. הרב יוסף-צבי רימון, העומד מאחורי 'תעסוקטיף', מוכיח שאם רוצים, אפשר למצוא פנאי גם למען מגורשי חבל עזה. הוא ר"מ בישיבת ההסדר הר-עציון, רבה של השכונה החדשה באלון שבות, ומחבר ספרי הלכה כמו 'שיעורי שביעית', על הלכות שנת השמיטה, ו'שיעורי הלכות שבת', על הלכות שבת. הוא מוזמן להרצאות ברחבי הארץ ומשיב על שאלות בהלכה המופנות אליו. ובכל-זאת הקים פרוייקט מיוחד לסיוע למגורשים, ועל פעילותו זו זכה באות הנשיא למתנדב לשנת תשס"ח.

האבטלה מציקה

"הגעתי לבתי המלון בירושלים, שאליהם הובאו המגורשים, כדי לעמוד על מצבם ולסייע", מספר הרב רימון. "נדהמתי לגלות שדברים בסיסיים לא הוכנו. איש לא חשב על פעילות לילדים שעברו טראומה, לא הייתה היערכות לספק כביסה נקייה, היו בעיות כשרות, שכן רבים מהמתיישבים הקפידו על כשרות למהדרין.

"ניסיתי לסייע, ועד מהרה ראיתי שאני טובע בים של פרטים קטנים. זיהיתי שהדבר המציק ביותר למגורשים היא הישיבה בבטלה, בהעדר תעסוקה. אלה בני-אדם חרוצים, שהיו רגילים לעבוד ולהתפרנס מעמל כפיהם, ופתאום נשארו מובטלים. התחלתי להתקשר למקומות תעסוקה. גייסתי לעזרתי כמה שכנים. אט-אט התברר שזו פעילות מורכבת מאוד, שאין אפשרות לעשותה מהבית, וכדי שתצליח, יש להקים משרד מסודר".

מציאת תעסוקה

כדי למצוא תעסוקה למגורשים היה צורך לממן לרבים מהם קורס הסבת מקצוע, לצד הערכה מקצועית על התחום המתאים לכל אחד ואחד. תחילה פנו אל המדינה, שתממן את הקורסים הללו. רק פניות מעטות בלבד נענו בחיוב, וכל היתר חייבו השגת מקורות מימון אחרים. בכך לא היה דיי. מי שרצו לפתוח עסק עצמאי היו זקוקים למימון ראשוני ועוד כהנה וכהנה, ובכל זה עזר 'תעסוקטיף'.

מהיכן הכסף? אומר הרב רימון: "אני עצמי יצאתי כמה וכמה פעמים לחו"ל לגייס משאבים כספיים למטרה הזאת. כמו-כן אני מוסר הרצאות ברחבי הארץ, בנושא השנה השביעית. לפני כל הרצאה אני אומר לציבור, שאני מוותר על שכרי ושיתרמו למען אנשי גוש קטיף. ככה גייסנו כסף, אם כי רב החסר על הקיים".

750 איש ללא עבודה

כיום, שלוש שנים לאחר הגירוש, הצליחו הרב רימון ואנשיו למצוא תעסוקה ל-850 איש ופתחו 130 עסקים פרטיים, שאותם ליוו בתחילת הדרך. אך לדבריו, "עדיין יש 750 איש מחוסרי עבודה, שכל יום שעובר מגביר בקרבם את הייאוש, ואנו נחושים למצוא להם מקום עבודה".

המעוניינים לסייע באיתור מקומות עבודה או במימון הפעילות יכולים לפנות למשרדי 'תעסוקטיף' בטלפון 072-212-7125, או באמצעות אתר האינטרנט שכתובתו www.jobkatif.org.il. זו הצדקה האמיתית –להחזיר לאנשים היקרים האלה את כבודם ואת פרנסתם.

הרב רימון. מאות מהמגורשים עדיין מובטלים


 
תגובות
1.
יישר כח
א. מישולבין-11/08/08 03:13

     
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)