חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:14 זריחה: 6:06 י"א בניסן התשפ"ד, 19/4/24
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

עלה לנגן ולא ירד
חיים יהודיים


מאת: אליעזר שולמן
מדורים נוספים
שיחת השבוע 1116 - כל המדורים ברצף
הילדים ממחישים אחדות
יש חדש
התאחדות האורות לעתיד לבוא
ל"ג בעומר
כיצד נעשים צדיק
התגלות בחתונה
נפתח הצינור
ראייה ושמיעה
עלה לנגן ולא ירד
נטילת ידיים בשבת

העולים לציון רבי שמעון בר-יוחאי במירון מכירים היטב את דמותו. הוא עומד בעמדת התזמורת ומנגן, כמעט ללא הפסקה, עשרים וארבע שעות, וכולו אומר התלהבות. מעטים מהרוקדים ומהמפזזים לכבוד ההילולא יודעים את שמו של האיש, ר' יצחק ברנט, ואת העובדה שהוא מגיע למקום בכל שנה, זה יותר מחמש-עשרה שנה, היישר מארה"ב, כדי לנגן ביום ההילולא של רשב"י. יום לאחר מכן הוא שב הביתה.

ברנט, חסיד סאטמר, היה בעבר נגן ומנהל תזמורת בארה"ב. כיום הוא בעל מפעל לפרזול ורואה ברכה בעבודתו. את הנגינה במירון התחיל באקראי. "במשך כמה שנים ניסה אחי לשדל אותי לטוס לארץ עמו כדי להתפלל בקבר רשב"י בל"ג בעומר. שנה אחת הסכמתי. הגענו, התפללנו ויצאנו", הוא מספר.

חבלים סמויים

ואז אירע הדבר: "עברנו ליד התזמורת והבחנתי שאין בה נגן קלרנית. ר' חיים שטיינברג, האיש העומד מאחורי התזמורת וההגברה, ניגן בעוז עם ר' אברהם בנדר, מהמנגנים הוותיקים בהילולא, אך היה חסר לי צליל נגינתו של הקלרנית. ניגשתי ושאלתי אם אוכל לנגן בקלרנית. 'אם אתה יודע, התייצב כאן לצידנו', אמרו לי השניים. עליתי על הבימה והתחלתי לנגן. חשבתי לנגן כשעה, ולבסוף מצאת את עצמי מנגן כל הלילה", מתאר ברנט את המפגש הראשון.

בשנה שלאחר מכן, עם כל יום של ספירת העומר, גברו בליבו הגעגועים למירון. הוא חש כי חבלים סמויים מושכים אותו. יומיים לפני ל"ג בעומר נחת בישראל והביא עמו מגוון כלי-נגינה, שבהם הוא מנגן. "את ההשפעות של הניגון במירון והשפע של הברכה, בגשמיות וברוחניות, אני חש כל השנה כולה", הוא אומר.

סיפורי נפלאות

מאז בכל שנה הוא שם, מנגן ללא לאות לאורך כל הלילה ומרבית היום, ובמשך השעות הרבות הוא מחליף רק את כלי הנגינה: אורגן, אקורדיון, סקסופון, קלרנית ותופים, לאו-דווקא בסדר הזה. "הכול לפי האווירה והתחושות האישיות", הוא מסביר. המוזיקה, הוא מגלה, חוזרת על עצמה מדי חצי שעה לערך. זה הזמן שבו מתחדשים מעגלי הריקודים.

כלרבים ממאות-האלפים שפוקדים את קבר רשב"י, גם ליצחק ברנט סיפורי נפלאות בזכות רשב"י, שחווה באופן אישי או היה עד להם. "שנה אחת הייתה לנו בעיה קשה מאוד שלא נראה לה פתרון. הגעתי עם אשתי לציון רשב"י והבטחנו שאם הבעיה תיפתר, נקרא לבן שייוולד שמעון. בחסדי ה' נושענו וכעבור שלוש שנים הגענו למירון לעשות 'חלאקה' לבננו".

שלוש פעמים כל הספר

ועוד מעשה בפיו: "יש לנו זוג חברים, ששמונה שנים לאחר נישואיהם טרם נפקדו בילדים. הם פנו לרופאים רבים, וכולם קבעו כי על-פי דרך הטבע אין להם סיכוי לחבוק ילדים. בני-הזוג החליטו לבוא להתפלל על קבר רשב"י. הם שפכו את ליבם, ובלי לתאם זאת ביניהם החליטו שלא יעזבו את המקום קודם שיסיימו שלוש פעמים את כל ספר התהילים. כך עשו, וכעבור שנה חבקו שלישייה".

קולו של ניגון קוטע את השיחה. ברנט צריך להתאמן לפני ההופעה באירוע הגדול. הוא ממהר לסיים את השיחה בניגון "ואמרתם כה לחי רבי שמעון בר-יוחאי".

ברנט (משמאל) במירון. "היה חסר לי צליל הקלרנית" (הצילום באדיבות 'העולם החרדי')


 

     
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)